Blogg

5 hinder för ett bättre sexliv (och hur du kan övervinna dem)

2022-07-22

5 hinder för ett bättre sexliv (och hur du kan övervinna dem)

Från "singel" till "i ett förhållande" är en betydande förändring som påverkar mer än bara din profil i sociala medier. Den påverkar olika aspekter av ditt liv, inklusive vad som händer - eller inte händer - i sovrummet. I början av vårt förhållande har vi ett ljust och spännande sexliv. Men när tiden går och livet sätter in blir det svårare att hålla lågan brinnande i vårt förhållande. Vissa börjar till och med fråga sig: "Är vårt sexliv normalt?".

För att hjälpa dig har vi sammanställt en lista med 5 hinder som alla kan ha för ett bättre sexliv för att hjälpa dig att övervinna dem.

Bristande kommunikation

Ett av de största hindren för ett bättre sexliv är bristande kommunikation. Ofta är människor för blyga eller generade för att prata om vad de vill ha i sängen eller vet inte hur de ska ta upp det.
Men verkligheten är att god kommunikation är nyckeln till ett hälsosamt och tillfredsställande sexliv. Om du och din partner öppet kan diskutera era önskemål och gränser kommer ni sannolikt att få en tillfredsställande upplevelse.
Så var inte rädd för att prata om sex! Det är normalt och kan bara bidra till att stärka ert förhållande.

Olika libidos

Du är inte ensam om du känner att ditt sexliv skulle kunna vara bättre. Många par kämpar med missanpassade libidos. Den ena personen vill ha sex hela tiden, medan den andra kan gå i månader utan.
Så vad kan du göra om du befinner dig i den här situationen? Jo, det första steget är att prata med din partner om det. Det är viktigt att vara ärlig och öppen om dina känslor. Du kanske också vill överväga att gå till en terapeut som kan hjälpa dig att bearbeta eventuella problem som hindrar dig från att ha ett bättre sexliv.

Tristess

Du känner igen känslan: du ligger i sängen med din partner, kläderna av, redo att gå, och plötsligt inser du... att du helt enkelt inte är så intresserad. Sex kan vara mycket arbete, och när det känns som en syssla är det inte konstigt att folk börjar tappa intresset.
Men det finns sätt att övervinna tristess i sovrummet. För det första ska du se till att du byter upp saker tillräckligt mycket. Om ni alltid gör samma saker i samma ordning är det inte konstigt att ni blir uttråkade. Blanda upp det lite: prova olika positioner, nya platser eller till och med olika tider på dagen.
För det andra, se till att du fokuserar på din njutning, inte bara på din partners. Alltför ofta är vi så fokuserade på att göra vår partner lycklig att vi glömmer bort att ta hand om oss själva. Se till att du tar dig tid att bli upphetsad och uppmärksamma din egen kropp. Experimentera med olika typer av beröring och stimulering tills du hittar det som gör dig upphetsad.

Otillräckligt förspel

Ett av de vanligaste hindren för ett bättre sexliv är otillräckligt förspel. Många par rusar igenom det för att komma till huvudhändelsen, men detta kan lämna båda parter otillfredsställda. Förspel är en viktig del av sex, och det är viktigt att ta sig tid och njuta av det!
Det finns många sätt att njuta av förspelet, så känn inte att du måste göra samma sak varje gång. Experimentera och hitta något som tänder både dig och din partner. Vissa människor gillar sensuell kyss, massage eller oralsex, medan andra föredrar mer traditionella former av förspel som fingrering eller ömsesidig onani.

Dålig kroppsuppfattning

Dålig kroppsuppfattning är ett av de största hindren för ett bra sexliv. Om du inte mår bra av din kropp blir det svårt att komma på humör för sex. Kanske är du missnöjd med din vikt, din längd, dina kurvor eller hur du luktar. Kanske tycker du att du inte är tillräckligt attraktiv eller tillräckligt bra i sängen.
Vad det än är, om du ständigt nedvärderar dig själv kommer det att bli svårt att bli upphetsad av sex. Men oroa dig inte - du är inte ensam! Många människor kämpar med problem med kroppsuppfattningen, och det finns saker du kan göra för att övervinna dem.
En av de bästa sakerna du kan göra är att börja acceptera dig själv för den du är. Omfamna dina kurvor, älska dina brister och lär dig att uppskatta din kropp. Du kan också öva dig i självmedkänsla och vara mild mot dig själv när du gör misstag. Och glöm inte att fokusera på de goda sakerna - tänk på alla de saker som gör dig speciell och unik.
När du börjar älska dig själv för den du är kommer du att märka att ditt sexliv också kommer att förbättras!

Slutsats

Det råder ingen tvekan om att ett underbart sexliv är viktigt i alla förhållanden. Men ibland kan saker och ting komma i vägen för att vi ska kunna njuta så mycket som vi skulle vilja.
Dessa fem hinder är vanliga hinder för ett bättre sexliv - men med lite ansträngning kan ni övervinna dem och börja njuta av er själva igen.
Så gör dig redo att bryta ner dessa hinder och börja ha ett fantastiskt sexliv!

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read