Blogg

11 misstag i sms:et som hindrar dig från att få en dejt

2022-10-05

11 misstag i sms:et som hindrar dig från att få en dejt

Du har äntligen upptäckt någon som du skulle vilja gå ut med efter att ha letat en tid på en dejtingsajt eller app. Ni utbyter telefonnummer och börjar sms:a varandra. Men sedan börjar saker och ting av någon anledning att försämras. I sista minuten före din dejt ställer de av eller svarar inte på dina meddelanden.

Vad var det som gick fel?

Chansen är stor att det beror på några sms-fel som du kanske inte ens är medveten om. I den här artikeln visar vi dig 11 vanliga sms-fel som kan förstöra dina chanser att få en dejt.

Skicka svar med ett enda ord

När du sms:ar till en potentiell dejt är det viktigt att hålla igång konversationen. Och det innebär att svara på deras meddelanden i tid.
Men att skicka enordssvar kommer inte att hjälpa dig att uppnå det. Faktum är att det kan ha motsatt effekt och få den andra personen att tappa intresset. Svara med något innehållsrikt, något som håller konversationen igång.

Skicka långa textpartier

När du sms:ar till någon som du är intresserad av är det sista du vill göra att skicka långa textstycken. Varför det? För att det är överväldigande och det är en stor avstängning.
Tänk efter - skulle du vilja ta emot ett långt textmeddelande från någon du knappt känner? Förmodligen inte. Du skulle förmodligen tro att de försöker för mycket eller att de bara är desperata.
Det bästa sättet att sms:a någon är att hålla dina meddelanden korta och snälla. På så sätt överväldigar du dem inte och håller konversationen flytande.

Svara omedelbart på varje meddelande

När du sms:ar till en intresserad person är det frestande att svara på varje meddelande omedelbart. Men att göra detta kan faktiskt få motsatt effekt av vad du hoppas på.
När någon väntar på ett svar och inte får det direkt börjar de undra vad som händer. Kanske är du inte intresserad längre? Kanske är du upptagen? Ju längre de väntar, desto fler tvivel börjar de få.
Istället för att svara omedelbart, ta en paus från telefonen och ge dig själv lite tid att svara. Detta visar den andra personen att du är intresserad och värdesätter deras tid.

Tar för lång tid på sig att svara

Det har gått några timmar sedan du fick sms:et och du diskuterar hur länge du ska vänta med att svara. Du vill inte framstå som alltför ivrig, men du vill inte heller att personen ska tro att du inte är intresserad. Låter det bekant?
Om detta är något som har hållit dig tillbaka är det dags att göra en förändring. När du tar för lång tid på dig att svara känner den andra personen att hen inte prioriteras av dig. Och det är definitivt inte det budskapet du vill skicka.
Så hur länge ska du vänta? Jag skulle rekommendera att du svarar inom en timme eller högst två. På så sätt visar du att du är intresserad, och du respekterar också deras tid.

Börja bråka via sms

Du kanske blir förvånad över att börja bråka via text är en av de största avskräckande faktorerna för potentiella dejter. Det är inte samma sak som att prata ansikte mot ansikte, där du kan se den andra personens reaktion och avläsa deras kroppsspråk.
SMS är ett kallt och opersonligt sätt att kommunicera och kan lätt leda till missförstånd. Om du har en oenighet med någon är det alltid bättre att prata med personen ansikte mot ansikte. Du har större chans att lösa problemet och du skadar inte din relation i processen.

Att ta upp före detta personer

Du kanske gör misstaget att prata för mycket om dina ex i dina texter. Detta är en enormt avskräckande faktor för de flesta människor, och det är definitivt inte attraktivt.
Det är naturligt att vilja dela med sig av vissa saker som har hänt i ditt förflutna, men det är bäst att hålla saker och ting lätta och luftiga när du sms:ar till någon du är intresserad av. Spara de djupa konversationerna till när du faktiskt är ansikte mot ansikte med personen.
Och om du verkligen inte kan motstå att prata om dina ex, se till att du gör det på ett positivt sätt som inte får den andra personen att känna att du konkurrerar med dem. Till exempel: "Jag är glad att jag har kommit över mitt ex nu. Han var lite av en idiot."

Klaga på ditt liv

Att klaga är det sämsta du kan göra när du försöker imponera på någon, och det är en stor avstötare som får dig att verka fientlig och ointressant.
Om du har en dålig dag är det en sak. Men låt inte din dåliga dag bli en skällsord om hur livet suger och hur allting är hemskt. Ingen vill träffa en negativ nånting.
Dessutom är det tråkigt att höra någon fortsätta om sina problem. Spara det för dina vänner - håll det hela uppe när du skickar ett sms till någon du försöker imponera på.

Ställer personliga frågor för tidigt

Du kanske tror att det är ett utmärkt sätt att lära känna någon genom att ställa personliga frågor, men det kan faktiskt ha motsatt effekt.
När du bombarderar någon med personliga frågor direkt från början får det dem att känna att du försöker ta ifrån dem deras privatliv. Det är den digitala motsvarigheten till att komma för nära för att det ska vara bekvämt. Och det är ett stort avslag.
Spara därför de personliga frågorna till senare, när du har byggt upp ett visst förtroende. Och även då bör du bara ställa de frågor som verkligen är relevanta för samtalet.

Att bli sexuell för tidigt

Att bli sexuell för tidigt är när du börjar prata om sex eller sexuella anspelningar i dina texter innan ni ens har träffats. När kvinnor ser sådana texter blir de avslagna och slutar svara. För att undvika detta sms-misstag bör du hålla det sexuella samtalet till ett minimum, eller inte ta upp det förrän ni har gått på några dejter och är mer bekväma med varandra.

Skicka oönskade foton

Du kanske blir förvånad över att veta att oönskade foton är ett av de största sms-misstag du kan göra. Varför? Till att börja med är det en stor avstötning, och ingen vill få en bild på dina könsorgan helt plötsligt.
Men det finns en annan anledning till varför oönskade foton är ett nej: de kan tolkas som stalking. Och tro mig, du vill inte bli betraktad som en stalker. Det är en stor röd flagga och kommer att stoppa varje potentiell dejt i sitt spår.
Så om du vill få en dejt, behåll byxorna på och spara nakenbilderna till senare. Lita på mig, det kommer att vara värt att vänta.

Bombardera den andra personen med meddelanden

Du kanske är upphetsad efter att ha fått någons nummer, men bombardera inte den andra personen med meddelanden, det kan verka desperat och kommer att stänga av den andra personen. Börja långsamt med att skicka ett meddelande och vänta på ett svar. Om du inte hör något, vänta några timmar och skicka sedan ett nytt meddelande.
Var också uppmärksam på tonen i dina meddelanden. Undvik att vara alltför påträngande eller att framstå som om du bara är intresserad av sex. Håll konversationen lätt och flirtig och se till att ställa frågor om den andra personen. På så sätt vet du vad de är intresserade av och kan skräddarsy dina konversationer därefter.

Slutsats

Det är viktigt att undvika att göra de här misstagen när du sms:ar eftersom de snabbt kan stänga av den person du är intresserad av. Oavsett om du försöker hitta kärleken eller bara ett tillfälligt sex, kommer du att få en dejt om du följer dessa enkla tips. Så nästa gång du sms:ar någon, tänk på dessa misstag och undvik dem till varje pris!

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read