Blogg

11 misstag att undvika vid nätdejting på nätet

2022-06-06

11 misstag att undvika vid nätdejting på nätet

Du har förmodligen hört det hela förut: nätdejting är ett minfält. Fullt av kryp, bedragare och allmänt dåliga människor. Men det behöver inte vara så! Det finns många sätt att se till att du inte gör några vanliga misstag.

Här är några av de vanligaste meddelandemissarna som folk gör vid nätdejting och hur du undviker dem:

1. Att inte svara på meddelanden.

Om någon tar sig tid att skicka ett meddelande till dig är det minsta du kan göra att svara. Om du inte är intresserad skickar du bara ett snabbt "Tack för att du skickade ett meddelande, men jag tror inte att vi passar ihop" och går vidare.

2. Skicka meddelanden med ett enda ord.

Ett annat vanligt misstag som folk gör är att skicka korta meddelanden med ett enda ord. Detta får dig att verka lat och ointresserad, och det är inte troligt att du får ett svar. Lägg ner lite ansträngning och skriv ett ordentligt meddelande - det kommer att vara värt det.

3. Att vara oförskämd eller stötande.

Detta borde vara självklart, men tyvärr är det alltför vanligt. Folk tror att de kan komma undan med att vara ohövliga eller kränkande på nätet, men så är inte fallet. Det är en enorm avstängning, men du riskerar också att bli rapporterad och bannlyst från de flesta dejtingsajter.

4. Skicka för många meddelanden.

Att skicka några meddelanden fram och tillbaka är okej, men gå inte för långt. Om du bombarderar någon med meddelanden kommer det att framstå som desperat och irriterande. Återigen, ta det lugnt och se hur det går.

5. Att vara för framfusig.

Det är en sak att vara flirtig, men det finns en hårfin gräns mellan att flirta och att vara för framfusig. Om du blir för sexuell eller personlig i dina meddelanden är det troligt att du skrämmer bort folk. Var försiktig i början och lär känna personen innan du börjar dela med dig av intima detaljer.

6. Skicka inte samma meddelande till olika personer.

När du skickar meddelanden till personer på en dejtingsajt är det viktigt att komma ihåg att alla är olika. Det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan, så kopiera och klistra inte bara samma meddelande till alla. Ta dig tid att personifiera varje meddelande. Det är mycket bättre att skriva ett unikt meddelande för varje person, även om det bara är några få meningar, så är det mer sannolikt att du får ett svar.

7. Publicera gamla eller falska foton.

Ett annat misstag som folk gör är att publicera gamla eller falska foton. Gör inte detta! Det är vilseledande, och det kommer inte att göra ett bra intryck. Om du vill att folk ska skicka tillbaka meddelanden till dig ska du hålla dig till färska, ärliga foton.

8. Att inte korrekturläsa dina meddelanden.

Innan du trycker på skicka ska du ta en snabb minut för att korrekturläsa ditt meddelande. På så sätt kan du undvika pinsamma skrivfel och grammatiska fel. Ingen är perfekt, men det skadar inte att försöka. Om du brukar skriva på språng kan du börja använda dig av grammatikgranskningstjänster på nätet - numera är det så enkelt och för det mesta gratis.

9. Att vara för kräsen.

Var inte rädd för att skicka meddelanden till personer som inte passar din "typ". Du vet aldrig, de kanske överraskar dig. Samma sak gäller för personer som meddelar dig först - ignorera dem inte bara för att de inte är din typ. Ge dem en chans, vem vet vad som kan hända?

10. Att inte följa upp.

Om du har messat fram och tillbaka med någon och det verkar gå bra, sluta inte bara plötsligt att svara. Om du inte är intresserad är det okej, men ha åtminstone artigheten att låta dem gå ner lätt. Ett enkelt "Jag är ledsen, men jag känner inte för det" räcker.

11. Ljug inte om din ålder/utseende.

Det är frestande att vilja visa upp sig från sin bästa sida när du dejtar på nätet, men ljug inte om din ålder eller ditt utseende. Förr eller senare kommer sanningen att komma fram, och det är helt enkelt inte värt det. Var ärlig från början, så har du större chans att hitta någon som passar dig.

Låt oss slutligen sammanfatta de viktigaste punkterna.

Så där har du det - 11 vanliga misstag att undvika när du dejtar på nätet. Kom bara ihåg att vara dig själv, vara respektfull och ha roligt, så kommer du garanterat att lyckas i världen av nätdejting, oavsett om du är ute efter ett seriöst förhållande eller bara casual sex!

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read