Blogg

10 ämnen som du bör undvika att prata om på den första dejten

2022-05-03

10 ämnen som du bör undvika att prata om på den första dejten

Om du vill ha en lyckad dejt bör det finnas några tips på samtalsämnen. Det är avgörande att undvika ämnen som kan få personen att känna sig obekväm eller ämnen som visar ditt dåliga sätt. Låt oss titta på varje ämne på djupet:

Pengar och lön. Om du är en framgångsrik man som vill imponera på en tjej med detta kommer hon att uppmärksamma det utan att prata. Om det inte är den konkurrensfördel du vill använda för att vinna din partner, engagera honom eller henne med en annan meningsfull men ändå enkel dialog. Samma sak gäller för kvinnor - i de flesta länder kommer män att känna sig osäkra om de vet att en kvinna är mycket rikare än de själva. Du kommer aldrig att veta exakt vilken inkomst din partner har och hur känsligt det här ämnet är för honom. Därför är det bättre att inte diskutera sådana saker alls.

Religion, trosbekännelse, ras och könsskillnader. Dessa ämnen är känsliga, och de kan skapa konflikter mellan två personer på deras första dejt. Det vore mycket bättre att undvika dem helt och hållet och prata om något annat, till exempel hobbies eller intressen.
En närståendes privatliv, särskilt familjeproblem eller frågor som rör skilsmässa eller närståendes död, bör inte diskuteras på den första dejten. Sådana samtal kan orsaka djupt obehag hos din partner.

Ex - Det är bättre att inte ta upp ditt ex på den första dejten eftersom det kan framkalla svartsjuka eller få din kamrat att tro att du fortfarande hänger upp dig på ditt tidigare förhållande.

Familjeproblem - Håll dina familjeproblem för dig själv eftersom ingen vill höra om dem på den första dejten.
Dina problem med lagen - det är bättre att inte dela med sig av sådan information eftersom det kan ge ett felaktigt intryck.

Sex - även om sex är en önskvärd fortsättning på dejten för de flesta, kan tidiga diskussioner om det vara förhastade och leda till att din dejt misslyckas. Det enda undantaget - är om du träffat en partner på en av de hookup-sajter där deltagarna registrerar sig specifikt för detta.

Politik - det ansågs länge vara dålig smak att diskutera politik på en första dejt. Din samtalspartner kan vara radikalt motsatt i sina åsikter eller kanske opolitisk alls. Men under de senaste åren har studier visat att mer än 60 procent av de tillfrågade, användare av nätdejtingplattformar, är redo att diskutera politik på en första dejt. I det här samtalet lär de känna sin partner bättre och bekantar sig med dennes temperament och sätt att tänka. Men det är viktigt att komma ihåg att människor går på en dejt i första hand för nöjet av kommunikation och fysisk njutning. Så det här ämnet måste man vara ytterst försiktig med eller kanske bäst undvika det.

När du förbereder dig för en dejt är det alltså bättre att i förväg tänka på vad du ska prata om med din partner. Det är bättre att undvika ämnen som nämnts tidigare. Prata i stället om:

  • Diskutera var du kommer ifrån. 
  • Hobbies
  • Favoritfilmer, musik, böcker osv.
  • Ha en konversation om resor
  • Prata om mat etc.

Rätt valda samtalsämnen kommer att föra dig närmare dina mål, oavsett om det är ett långvarigt förhållande eller den mest spännande natten någonsin.

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg